Ara
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
6.665,68 % 0,33
Bursa
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
BURSA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Bursabiliyor KÜLTÜR & SANAT Nilüfer'de şiire yolculuk

Nilüfer'de şiire yolculuk

Nilüfer Belediyesi’nin edebiyat dünyasının önemli isimlerini ağırladığı “Şairin Şiir Evreni” söyleşileri kapsamında; usta şair Adnan Özer, edebiyat yolculuğunu, şiire bakış açısını ve hayatının dönüm noktalarını katılımcılarla paylaştı.

Nilüfer Belediyesi, “Şairin Şiir Evreni” söyleşisinde bu kez usta şair Adnan Özer’i konuk etti. 
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün, şiir kültürünü geliştirmek ve şiire olan farkındalığı artırmak amacıyla sürdürdüğü “Şairin Şiir Evreni” söyleşileri, edebiyat dünyasının değerli isimlerini okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Nazım Hikmet Kültürevi Şiir Kütüphanesi’nde gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğünü Metin Celâl üstlendi.
Adnan Özer, şiirle tanışma hikâyesini, edebiyat yolculuğunu ve şiir anlayışını katılımcılarla paylaştı. Çocuk yaşta okumaya ailesinden kalan kitaplarla başladığını belirten Özer, “Taklit, okuma ve yazın yolculuğunda önemli bir basamaktır. Ailem 1951’de Bulgaristan’dan, Türkiye’ye göç etti. Göçmenlik kimliğim şiirlerime de yansıdı” dedi.
Şiire olan ilgisinin çocukluk yıllarında başladığını ifade eden Adnan Özer, memur bir ailenin çocuğu olarak sürekli doğuya tayin edilmenin, onu farklı kültürlerle buluşturduğunu söyledi. Özer, “Üniversite okuduğum yıllarda, ‘Köyden gelip şair mi olacaksın?’ diyorlardı. Ama ben her zaman köyü savundum. Çocukken mutluluğu gördüm, sonrasında aynı mutluluğu pek göremedim” diye konuştu.

"KÜBA DÖNÜŞÜ BANBAŞKA BİR İNSANDIM"

Adnan Özer, şiir serüvenindeki kırılma noktalarından biri olarak 1978’de Küba’ya yaptığı seyahati gösterdi. Küba’nın kendisini masal diyarı gibi etkilediğini ifade eden Adnan Özer, “Çok etkilendim. Ancak 30 yıl sonra gittiğimde aynı hissi yaşayamadım. O devrimci ruh, bana büyük bir sorumluluk yükledi. Küba dönüşü bambaşka bir insandım” dedi.

13 yaşında Pablo Neruda okumaya başladığını söyleyen Adnan Özer, yazarın kendisi üzerinde büyük bir etki bıraktığını belirtti. Özer “Neruda, Nobel Ödülü’nü aldığında 13 yaşındaydım. O isim, bende büyük bir patlama yarattı. Şair olmamda en büyük etkenlerden biridir” dedi.
Söyleşinin sonunda Adnan Özer, okuyucularına ‘Kalbim bir ada olmaz mıydı sana?’ adlı şiir kitabını imzaladı.
 

Kaynak: nilüfer.bel.tr
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *