Ara
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
6.665,68 % 0,33
Bursa
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
BURSA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Bursabiliyor BURSA Bursa'da 300'den fazla kuş türü var

Bursa'da 300'den fazla kuş türü var

Osmangazi Belediyesi’nin çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak adına düzenlediği ‘Gerçek Doğa Hikayeleri’ adlı söyleşiye katılan Bursalı doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, fotoğrafladığı kuş türlerini ve diğer canlıları, hikayeleriyle birlikte çocuklara anlattı. Tüyedeş, Bursa’da 300’den fazla kuş türü keşfettiklerini ifade etti.

Haberleri

Bursalı doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Türkiye’nin farklı illerini gezerek en nadir hayvan türlerini fotoğraflıyor. Tüydeş’in çektiği fotoğraflar, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok basın kuruluşunda da yayınlanarak, ülkenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Ünlü fotoğrafçı, Osmangazi Belediyesi’nin Emek Yetenek Evi’nde düzenlediği “Gerçek Doğa Hikayeleri” söyleşisine katılarak, çocuklara bu zamana kadar fotoğrafladığı kuş türlerini ve diğer canlı çeşitlerini hikayeleriyle birlikte anlattı. Büyük ilgi gören söyleşiye katılanlar Tüydeş’in gerçek hikayelerden oluşan doğa maceralarını büyük bir dikkatle dinledi.

BURSA'DA NADİR DOĞAL ALANLAR VAR

Bursa’nın yaban hayatı açısından zengin bir habitat olduğunu belirten doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, “Bursa’da çok nadide türler ve doğal alanlar var. Uluabat ve İznik Gölü, Uludağ ile Koca Çay Deltası gibi. Ben de Karacabey’de doğup büyümüş bir yaban hayatı fotoğrafçısı olarak her fırsatta yaşadığım şehir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu tarz buluşmalara katılıyorum.  Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Doğadan aldığım hazzı, doğaya olan tutkumu ve duyduğum sevdayı, bu şekilde karşılığını vermiş oluyorum. Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik sayesinde öğrenciler ile buluştuk. Bu tarz aktivitelerde yer almayı kendi adıma değil ama doğa adına çok önemli ve değerli görüyorum. Beni burada bugün misafir eden tüm yöneticilere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BURSA 300'DEN FAZLA KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Bursa’da 300’den fazla kuş türü keşfettiklerine vurgu yapan Tüydeş, “ Bunların içinde çok nadir türler de var. Bursa’nın meşhur paçalı baykuşunun Türkiye’deki ilk kaydını Uludağ’da yaptık. Bursa, nadir türlerin görüldüğü bir coğrafya. Ben çocukları, küçük yaşta etkilemenin peşindeyim. Bunu yaparken doğadaki ilginç olayları onların dikkatini çekebilecek tarzda anlatım. Çektiğim fotoğrafları hikayelerle anlatmaya çalışıyorum” dedi.
Söyleşi esnasında etkinliğe katılan çocuklar, doğa ve hayvanlarla ilgili merak ettiklerini doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş’e sordu.  
Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, 28 Şubat günü Osmangazi Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek ‘Doğa Fotoğrafçısı Olmak’ alı söyleşi ile Osmangazililer ile buluşmayı sürdürecek. 

Kaynak:: Osmangazi Bülten
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *